Ingrediƫnten:
45g boter
750g pompoen of butternut (geschild en op blokjes)
1 grote ui gesnipperd
zest van 1 sinaasappel
750ml kippenbouillon
Zout en vers gemalen zwarte peper
1 el maismeel/bloem
250ml melk
125ml room
2 el fijn gehakte peterselie
Bereiding:
Smelt de boter in een grote soeppan. Doe de pompoen, ui en zest in de pan en bak op matig vuur tot de ui glazig is. Voeg de bouillon en kruiden toe. Laat op laag vuur 30 minuten sudderen tot de pompoen gaar is. Zeef met een passevite of pureer de soep met de staafmixer of keukenmachine. Meng de bloem met een beetje melk tot een gladde pasta. Doe het mengsel met de rest van de melk bij de soep en breng het geheel langzaam aan de kook. Laat nog 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Roer de room door de soep en garneer met peterselie.
Tip! Beoordeel of de dikte van de soep goed is voordat je de bloem toevoegt. Sla indien gewenst deze stap over. Eventueel meer bouillon gebruiken ipv de melk. Ook zonder room is deze soep lekker.
Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten