125g tarwebloem 125g boekweitmeel (of uitsluitend tarwebloem) ca. 3dl lauwe melk 1 ei 10 g gist |
desverkiezend 2 eetlepels keukenstroop iets zout 75g gesmolten boter poedersuiker |
dinsdag 13 augustus 2013
Poffertjes
Overgenomen uit een oud recept:
Zeef de beide meelsoorten door elkaar, maak in het midden een kuiltje en giet hierin een klein gedeelte van de lauw gemaakte melk, waarin de gist is opgelost. Strooi het zout langs de buitenste rand van de bloem en begin, vanuit het midden, te roeren en een beslag te maken. Voeg langzamerhand de overige melk, daarna het losgeklopte ei (en de stroop) toe en laat het beslag drie kwartier op een warm plaatsje rijzen. Doe wat boter in elk kuiltje van de poffertjespan, vul ze voor ongeveer de helft met het beslag en laat de poffertjes aan de onderkant lichtbruin worden en opdrogen. Keer ze om, bak ze aan de andere kant gaar en dien ze, met een flinke laag poedersuiker bestrooid en met een klontje boter, dat in het midden van de poffertjes wordt gelegd, zo warm mogelijk, als éénpersoonsporties op.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten