Oven op 180°C
Ingrediënten:
2 medium uien, gesnipperd
2 el. (30ml) zonnebloemolie
1 el. (15ml) middelsterkte currypoeder of -pasta
1 tl. koenjit
2 el. azijn
1 el. suiker
1 tl. zout
1/2 tl. versgemalen zwarte peper
2 sneetjes witbrood / lichtbruin
250ml melk
1 kg gehakt (runds)
2 grote eieren
75 zaadloze rozijnen
3 el. abrikozenjam
laurierblad
Bereiding:
Kook de uien gedeeltelijk in weinig water tot ze glazig zijn. Laat de uien uitlekken, waarbij je het water opvangt en bewaart. Bak de ui in de olie tot de ui goudkleurig is, voeg de currypoeder en koenjit toe. Bak het mengsel 2 minuten, roer de hele tijd. Voeg dan de azijn, zout, peper en suiker toe.
Week in de tussentijd het brood in de melk. Knijp het brood droog, waarbij je de melk bewaart en even wegzet.
Kruimel het gehakt in een pan met het uiwater en kook voor 5 minuten. Mix vervolgens het vlees, brood, uimix, 1 ei, rozijnen en jam door elkaar. Schep in een ovenschaal en verdeel de laurierblaadjes. Dek de ovenschaal af en bak in de oven voor 90 minuten.
Mix het ei met de melk en schenk ongeveer 250ml voorzichtig op het gehakt. Plaats de ovenschaal terug in de oven en pas de temperatuur aan naar 150°C. Bak nog 30 minuten zonder deksel.
Serveer met plakkerige witte rijst, komkommer, appelchutney, mango, kokos, tomaat. Én Butternut!
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten