zondag 14 juli 2013

Bietensalade met zuring, walnoten en geitenkaas

Bietensalade met  zuring, walnoten (en geitenkaas)

Ingrediënten voor 4 personen:
2 bieten
2 jonagold appels
40 gr geroosterde walnoten op stukjes
1 bosje zuring
rode wijnazijn
notenolie (walnoten of amandel)

Bereiding:
Kook de bieten met schil in ongeveer 20 minuten beetgaar in ruim water. Koel ze direct af in koud water en schil de bieten.

Schil de appel en snijd op kleine stukjes besprenkel met wat citroensap om te voorkomen dat de appel bruin wordt.

Snijd de bieten in dunne plakjes of kleine blokjes en maar aan met de olie, wijnazijn, verse peper en zeezout.

Snijd de zuring superfijn en meng dit samen met de appel en noten bij de bieten.

Serveertip:
Server de bietensalade met verse (zachte) geitenkaas en frisse Beaujolais of Rosé.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten