woensdag 21 december 2022

Gevulde paprika met lam en orzo

 Gevulde paprika met lam en orzo


Ingrediƫnten:
4 grote rode paprika's (kies exemplaren die blijven staan 4 bobbels)
boter
300g orzo pasta
4 teentjes knoflook (gesnipperd)
500ml water
340 g lamsgehakt
zout en peper
2 takjes verse marjoraam of oregano blaadjes fijn gehakt of 1,5 TL gedroogd
2 kleine takjes rozemarijn (blaadjes fijn gehakt)
0.25 cup bladpeterselie fijn gehakt
1 ui (gesnipperd)
800g tomaten saus / passata
1 cup feta of geitenkaas (gekruimeld)

Instructies:

Ontkern de paprika's, maar bewaar de dakjes. Snij eventueel de bodem bij, zodat de paprika's goed kunnen blijven staan. Stoom de paprika's en dakjes 10 minuten. 

Smelt 1 EL boter in een kookpan. Bak de orzo lichtbruin, voeg dan de helft van de knoflook toe. Na 30 seconden het water toevoegen en goed roeren. Breng aan de kook, laat daarna 15 minuten met deksel rustig koken. Spreid daarna de orzo uit op een (bak)plaat en laat afkoelen.

Meng het gehakt, orzo, de helft van de rozemarijn, marjoraam en 2 EL peterselie. Vul de paprika's goed (wel voorzichtig) tot aan de rand. Doe ongeveer een EL olijfolie over elke paprika. Zet de gevulde paprika's in een ovenschaal. En zet 50 minuten tot een uur (tot crispy aan de randen en gaar in het midden) in de (voorverwarmde) oven op 190°C.

 Fruit de ui en de knoflook in de olijfolile, warm de passata op. Meng de rest van de marjoraam/oregano toe aan de saus en voeg zout en peper toe naar smaak.

Serveer de paprika's met tomatensaus en feta kaas. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten