zondag 18 oktober 2015

Kip met abrikoos uit de Slowcooker

Kip met abrikoos uit de Slowcooker


Benodigdheden voor ruim 4 personen:
Zest van  1 citroen (biologisch)
500 g wortelen, geschild en op stukjes van 4 cm
30 gedroogde abrikozen
30 g patentbloem (all-purpose flour)
1/4 tl gemalen kaneel
1/4 tl gemalen koriander
1/8 tl gemalen gember
1/8 tl cardamom
1/8 tl cayenne peper
1 el zout
versgemalen zwarte peper (20x draaien)
1,25 kg kippendijen (met bot, zonder vel), ongeveer 8 dijen
2 el plantaardige olie
1 el boter (ongezouten)
2 uien
1 1/2 el knoflook (gehakt)
2 el tomatenpuree (klein blikje)
250 ml abrikozensap (Looza), anders meervruchtensap of  tropical (let op toegevoegde suikers!)
50 ml citroensap (versgeperst)
100 ml kippenbouillon

Indien gewenst voor de garnering wat geroosterde pijnboompitjes en gehakte verse koriander, peterselie of munt.


Recept:
Doe de citroenzest in een stukje kaasdoek en bind het dicht met braadgaren. Dan kun je het makkelijk terugvinden. Als je er niet mee zit om de citroenzest op te eten kun je het ook los in de pot gooien (neem een biologische citroen). De zest, wortelen en abrikozen mogen alvast in de pot van de Slowcooker. 

Doe de bloem en alle specerijen in een grote komen meng het goed. Haal de kippendijen door de bloem en schud de bloem er een beetje af.

Verwarm 1 el olie en de boter in de pan. Bak de kippendijen in 2x even aan tot ze een bruin kleurtje hebben. Doe de dijen in de Slowcooker.

Doe de rest van de olie in de pan en bak de ui tot ze zacht is, schraap tegelijk de aanbaksels los van de pan (ongeveer 3 minuten). Nu mag de rest van de bloem in de pan, bak het heel even mee. Doe beetje bij beetje het sap van de pan terwijl je goed blijft roeren. Roer de tomatenpuree door het uimengels en daarna het citroensap en de kippenbouillon. Kook het nog 2 minuutjes in en breng het over naar de Slowcooker.

Doe het deksel op de Slowcooker en kook op LAAG 5 tot 6 uur, tot de kip gaar is en de wortelen zacht zijn.

Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten