![]() • 1 el boter voor het beslag, gesmolten • 1 el boter voor invetten van de vormpjes • 2 eieren • 1 tl zout • 260 ml melk • 140 g bloem Benodigdheden: • PopOver bakvorm, 12 of 6 vormpjes • Keukenmixer, staafmixer of blender • Taart- afkoelrooster |
"PopOver is een luchtig, hol broodje van eierbeslag. De Amerikaanse versie van de Yorkshire pudding. Het heeft zijn naam gekregen, omdat het flink rijst tijdens het bakken." 1. Zorg dat alle ingrediĆ«nten op kamertemperatuur zijn. 2. Verwarm de oven voor op 200°C. 3. Voor het beslag de eieren, zout, melk, boter en bloem in een hoge beker met een mixer of staafmixer op hoge snelheid goed mengen tot er geen klontjes meer zijn. Je kunt ook de blender gebruiken om het beslag te maken. Maak het beslag pas als de oven op temperatuur is, het beslag hoeft niet te rusten. 4. Verdeel het beslag over de vormpjes van de PopOver bakvorm, elk tot 1/3 - 1/2 vol. Bak de PopOvers in het midden van de oven, doe de deur niet meer open tot ze klaar zijn (ze zullen instorten). 5. Haal de PopOvers uit de oven en zet ze op een taart-/afkoelrooster. Prik met een puntmesje een gaatje in de broodjes om de stoom eruit te laten. Warm serveren met boter of marmelade. Smakelijk Tip! Variaties voor het basisrecept. Bak de PopOvers met appel of spek. Serveer de broodjes bij het diner. |
zondag 18 oktober 2015
PopOvers Bassisrecept
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten