maandag 26 oktober 2015

Suikervrije Havermout-Appeltaart

Suikervrije Havermout-Appeltaart:

Dit recept wordt nog verder uitgewerkt, maar in de basis is het al erg lekker.


Ingrediënten:
100 g havermout
100 g semolina
4 appels (redelijk formaat)
1 tl bakpoeder, backin
2 tl kaneel
260ml kokend water

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Mix alle droge ingrediënten.

3. Schil de appels en snijd de klokhuizen eruit. Hak in fijne stukjes of rasp de appels met een grove rasp.

4. Neem een ingevette bakvorm (springvorm 24 cm) en verdeel de helft van de droge ingrediënten over de bodem. Dan een laagje van de helft van de appel. Dan weer een laagje droge ingrediënten. De bovenste laag is weer appel. Verdeel het water over de bakvorm.

5. Bak 40 tot 50 minuten


Eerste poging: Smaak is OK, goede bite, geen zoetigheid uiteraard. De havermout mag nog zachter dus meer vocht. Eventueel een beetje sinaasappelsap. Klein beetje zoetigheid toevoegen door rozijnen toe te voegen of gedroogde dadels (wellen of extra vocht?).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten