Platbrood op de Kamado - Big Green Egg
Voor 4 personen:
400 g zelfrijzend bakmeel
2 tl zout
320 g yoghurt
3 el olijfolie
2 tl za'atar (kruiden en specerijen mix van Jonnie Boer)
Steek de Kamado aan en breng hem voor indirect koken naar ongeveer 200°C. De broodjes worden direct op de platesetter (convEggtor) of op de pizzasteen gebakken.
Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed tot een mooi deeg (hoeft niet lang)
Rol het deeg tot een dunne plak en steek of snijd er ronde broodjes uit (ongeveer 15 à 20 cm). Je kunt na het uitsteken het deeg weer samennemen en opnieuw uitrollen tot al het deeg op is.
Bak 3-5 minuten op de steen draai ze dan om en bak nog eens 3-5 minuten tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
Deze broodjes zijn het lekkerst als je ze direct (warm) kunt serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten