zondag 24 juli 2016

Rode bietensoep van gerookte / gepofte biet - Kamado - Big Green Egg

Ingrediënten:
6 rode bieten
+/- kwart knolselderij
1 ui / rode ui
3 wortelen
50 g boter
2 laurierblaadjes
750 g groentenbouillon of tuinkruidenbouillon

Naar smaak toevoegen:
mierikswortelpuree (2 el)
balsamicoazijn (3 el)
crème fraîche (bekertje)

Doe de Kamado aan, als de kolen gloeien leg je de bieten er bovenop direct op de kolen. Pof de bieten in 45 minuten gaar. Af en toe keren voor gelijkmatige garing.

Snij de andere groenten (stukjes van max 2 bij 2 cm). En maak er een pakketje van in aluminiumfolie samen met de boter en de laurierblaadjes. De laatste 25 minuten leg je het groentenpakket bij de kolen.

Breng de bouillon aan de kook en doe de groenten erbij. Haal wel de laurierblaadjes eruit. Pel de bieten en doe ze in stukjes in de bouillon. Pureer met de staafmixer of in de blender tot een gladde massa.

Deze soep is zowel warm als koud lekker.

Bij het serveren van de soep doe je er een lepel crème fraîche in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten