zondag 27 oktober 2013

Gentse Vla (Bartjes poep)


1 liter melk (mag halfvolle zijn) 
11 plakken peperkoek (250 gram-1/2 pak)
15 speculooskoekjes (1/2 pak) 
60 gr bruine suiker (kandij) 
40 gr kristalsuiker of 100 gr lichtbruine suiker 
75 gr rijstgriesmeel 
3 soeplepels kandijsiroop bijvoegen (voor de kleur en de smaak)
alles klein maken en 1/2 uur weken oven voorverwarmen al roerend aan de kook brengen beboterde pot en 15 min in de oven  
ovenstand 180-200° smakelijk

Opmerking 2025-05-24:
Deze keer peperkoek op blokjes gesneden, koekjes verkruimeld en rijstgriesmeel (gemaakt door rijst te vermalen met de koffiemolen/mixie) in de melk en opgezet. Niet gewacht met weken. Tijdens het koken al gemerkt dat er stukjes in blijven. Wellicht volgende keer rijst malen / verpulveren met de blender en het geheel netjes dat halve uur laten weken laten weken. De smaak was goed, het resultaat iets licht van kleur. Verder ter info. Gesubstitueerd met ontbijtkoek, bruine basterdsuiker en caramelstroop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten