woensdag 6 februari 2013

Gehaktballen met aardappelpuree

Afbeelding Recept

Voor 4 personen

Ingrediënten:
500 g gemeng gehakt paar sneetjes brood 1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
1 ei
1 tl. paprikapoeder
750 g kruimige aardappelen
150 ml melk
3 el. boter
nootmuskaat
zout en peper

Bron: Fissler
 

Doe het gehakt in een kom. Laat het brood goed inweken in lauw water en knijp het dan goed uit. Snijd de ui klein en voeg deze samen met het ei, het zout, de peper, de uitgeperste knoflook en de paprika toe aan het gehakt. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt in gelijke porties en draai er met natte handen mooie balletjes van. Bak dan de ballen op een half hoog vuur rondom bruin en gaar in de plantaardige olie. Roer ze af en toe om, zodat ze gelijkmatig bruin worden. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook deze gaar in de snelkookpan op stand 2 gedurende 6-8 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze goed afstomen. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Verwarm de melk en meng deze met een garde goed door de puree. Voeg wat boter toe en op smaak brengen met zout en nootmuskaat.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten