woensdag 6 februari 2013

Speculaas koekjes

 
Afbeelding Versloot-Versloot Banaan-Aardbei Smoothie
Ingrediënten:
2 e.l. melk
50 g (room)boter
75 g bruine basterd suiker
125 g bloem
2 t.l. speculaaskruiden
1 t.l. bakpoeder

Extra benodigdheden:
Speculaasvorm of uitsteekvormen
Bloem om te bestuiven





Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng in een kom de droge ingrediënten goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk en boter toe. Meng het geheel goed tot een soepel deeg en laat ca. 15 minuten opstijven in de koelkast. Kneed het deeg en rol het uit. Maak de koekjes met de uitstekers of de speculaasvorm.

Leg de speculaasjes op een siliconen bakmat op de bakplaat en bak in circa 15 minuten gaar.

Eet smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten