Voor 6 personen Voorbereiding: 20 min Bereiding: 40 min Ingrediënten:1 Bresse kip van 1,5 kg 700 g groene en rode paprika’s 1 kg rijpe tomaten 3 uien 3 teentjes knoflook 1 glas droge witte wijn 1 klein glas arachideolie 1 kruidenbuiltje zout en zwarte peper Bron: Staub.fr |
Warm de helft van de olie op in een braadpan en kleur hierin de fijngehakte ui, de geplette teentjes look en de in reepjes gesneden ontpitte paprika’s aan. Laat ongeveer 5 minuten bakken. Dompel de tomaten een tiental seconden onder in kokend water en pel ze. Snij ze in kleine blokjes en voeg ze toe aan de paprika’s. Kruid met peper en zout, plaats het deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen. Snijd de kip in 8 stukken. Verwarm de resterende olie in een braadpan en kleur hierin de met peper en zout gekruide stukken kip. Deglaceer met witte wijn en voeg alles daarna toe aan de pan met de groenten, samen met het kruidenbuiltje. Plaats het deksel erop en laat gedurende 30 minuten sudderen. Dit gerecht kan geserveerd worden met pilaf rijst. Eet smakelijk! |
woensdag 6 februari 2013
Kip Basquaise
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten