woensdag 6 februari 2013

Verleidelijke chocolade desserts


Voor 6 porties

Ingrediënten:
350 g pure chocolade van de beste kwaliteit
150 g fijne kristalsuiker
50 g (room)boter
extra boter voor invetten
4 eieren
50 g bloem of typo 00
1 tl. vanille-extract
snufje zout

6 schaaltjes of timbaaltjes

Verwarm de oven voor op 200°C en vet de vormpjes in met boter. Laat de chocolade smelten (au bain marie of kort in de magnetron). Let op dat de chocolade niet te heet wordt.

Roer de boter en suiker romig, klop er een voor een de eieren door met het zout en de vanille-extract. Spatel er de bloem door en als laatste de chocolade. Meng alles goed door tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes af in 10 tot 12 minuten. Keer voorzichtig de schaaltjes ondersteboven op een klein bord, let op de schaaltjes zijn heet. Serveer de gebakjes met slagroom of vanille ijs.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten