Ingrediënten: 5 Jonagold of Goudrenet appels 150 g fijne kristalsuiker 50 g (room)boter extra boter voor invetten mespunt speculaaskruiden of kaneelpoeder bladerdeeg 7 à 8 vellen voor 28cm vorm Om te serveren: Zure room of vanille-ijs Benodigdheden: Tarte Tatin vorm of pan-/bakvorm geschikt voor fornuis en oven |
Tarte Tatin Bereiding: Schil de appels, verdeel ze in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Vet de pan in met boter en bestrooi de bodem met ongeveer de helft van de suiker. Leg de appels met de geschilde kant naar beneden mooi rond in de pan. Strooi de rest van de suiker over de appels en zet de pan op het vuur. Bak ongeveer 10 minuten totdat de suiker is gekarameliseerd. Gesmolten suiker is heel heet, opgepast voor spatten. Haal de pan van het vuur. Strooi de kaneel over de appels. Plaats het bladerdeeg over de appels (goed tussen de rand van de pan aanduwen). Bak in 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 200ºC. Haal de pan uit de oven en laat 2 minuten rusten zodat de taart kan 'ontspannen'. Keer de taart om op een bord. Let op! Laat de taart niet afkoelen in de vorm/pan, deze kan vastplakken. Presentatie: Serveer de taart lauw met zure room of een bolletje vanille-ijs. Eet smakelijk! |
woensdag 6 februari 2013
Tarte Tatin
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten